עשב שעורה




פרופיל של שעורה (barley grass)

השעורה האורגנית היא במידה רבה בסיסית ועשירה באנזימים, במיוחד ב- SOD שהיא תחמוצת נפלאה במיוחד. על פי מחקרים אחרונים, אורך החיים של בני אדם ויונקים רבים קשור באופן ישיר ופרופורציונאלי לכמות של ה-SOD  בלב, בכבד ובמוח. השעורה מכילה אשלגן, קלציום ומגנזיום בכמויות גדולות ויש בה שפע של בטא-קורוטין וכלורופיל.
היא עשירה שבעתיים בוויטמין C  מהמשקל שווה ערך של תפוז ועשירה פי- 5 בברזל מאשר יש בתרד. יש לה גם השפעה מטהרת על הגוף ומאפשרת לגוף לסלק מתוכו את עודפי הרעלים המצטברים.
כמה עובדות על השעורה:
היא הראשונה המבשילה באביב, אחריה ב 4-6 שבועות מבשילה החיטה. היא גדלה באקלים צפוני וגובה רב ולכן התנאים אינם מאפשרים למזיקים למיניהם כמו תולעים, פיטריות עובש וחיידקים לפגוע בה. השעורה מכילה 67% פחמימה ו- % 12.8 חלבון שזהו היחס "המועדף" על פי מחקרים אחרונים. השעורה הביאה חידוש נעורים ובריאות טובה לאנשים בימי קדם כאשר תזונתם בחורף הייתה דלה ביותר והיא תעשה עבורנו אותו דבר היום.
שאלה: למה האנזימים טובים לנו?
הגוף שלנו משתמש באנזימים לכל דבר החל מעיכול ועד לויסות יצור ההורמונים בגוף שלנו. בלעדיהם התאים שלנו לא יתפקדו ואנו נמות. למרות שהגוף שלנו מכיל אנזימים רבים, רוב המזונות שלנו מעובדים ומבושלים, דבר אשר מרוקן את האוכל מאנזימים. הגוף שלנו יכול לקבל אנזימים באמצעות ירקות חיים טריים. הגייד גרין הוא מקור של מאות אנזימים אשר הגוף שלנו יכול לספוג. עלי השעורה מכילים מגוון גדול של אנזימים. האנזימים חיוניים לאלפי הקשרים הכימיקלים אשר מתרחשים בכל הגוף שלנו, כולל יצור של אנרגיה ועד לרמת התא, הקלה על העיכול וספיגה של המזונות שאנו אוכלים, ואת הבניה והחידוש לו הגוף שלנו זקוק על מנת שיתרחש מטבוליזם תקין. האנזים SOD הוא אנטי- אוקסידנט בעל עוצמה רבה כאשר הוא שומר על התא מהרס על ידי כך שהוא מספק לו הגנה בפני רדיקלים חופשיים, ובמיוחד הרדיקל החופשי בשם SUPER-OXIDE.
אותו סופר אוקסיד – נחשב כאנזים האחראי על  פירוק הנוזלSYNOVAL  סינובלי, נוזל אשר אחראי לדלקת המפרקים. הרבה מחקרים אחרונים שמים דגש על דלקת פרקים, ברונכיטיס ומחלת הגאוט. רמות נמוכות של SOD  קשורות להתרחשות של מחלות ניווניות רבות. בנוסף, יש האומרים שהשעורה עוזרת לגוף להשתמש באבץ, הנחושת ומנגן ולהיות אפקטיביים יותר.


שאלה: מה עושה הכלורופיל ?
תכונת הכלורופיל של הגריין זיים, הוא מסלק רעלים טבעי אשר עוזר למעיים להפטר מרעלים עודפים. בגלל שהוא מסלק רעלים טבעי, הוא גם עוזר בהפחתה של ריח רע מהפה. ישנם סוגים שונים של מאכלים ירוקים, מאצות ים חד תאיות ועד לצמחים פורחים, ולכולם מכנה משותף - כלורופיל. היתרון של מאכלים ירוקים קשור לתכולה של הכלורופיל, כנראה בגלל תוספת חיונית, כמו carotenoids and flavonoids, אשר אפשר למצוא אותם יחד עם הכלורופיל. כלורופיל ידוע כמנקה את הגוף, לוחם בדלקות, עוזר בהגלדה של פצעים, משפר את הבריאות המחזורית, משפר עיכול, מחזק את המערכת חיסונית ואת הניקוי של רעלים. בשעורה יש כלורופיל. הכלורופיל מגרה גידול של רקמות ואת כדוריות הדם האדומות, אשר אחראיות לאספקת החמצן בגוף.
אולי הדבר המיוחד ביותר הוא הדמיון בין הכלורופיל ובין הפיגמנט האדום אשר בדם. מחקרים משנת 1940 מראים ששני הפיגמנטים מגיבים אותו הדבר כאשר יש התמוטטות של המערכות. על פי מאמר אשר התפרסם בירחון של מוסד הלאומי לסרטן (National cancer Institute – Jan/ 4'1995) הכלורופיל אשר ניתן לחיות מעבדה, הפחית את הספיגה של שלושה גורמי סרטן בתזונה כמו:
§      (heterocyclic amines) אמינים אשר אפשר למצוא בבישול של שריר בשר.
§      Polycyclic hydrocarbons – פחמימה (נמצאים באוכל מעושן או על האש)
§      aflatoxin (עובש על בוטנים) .
 הכלורופיל יצר תרכובת אשר הצליחה להקטין את השפעת אותם גורמים בעודם במערכת העיכול.
הכלורופיל גם מסלק את הפחמן הדו-חמצני והחד-חמצני, את גורמי הלוואי של זיהום אוויר, ונמצא גם מפחית ריח רע מהשתן, הצואה והגוף של חולים גריאטריים.
בנוסף, יש לו יכולות של אנטי דלקתי, אנטי-אוקסידנט, וריפוי פצעים. למרות שלכלורופיל יש נטייה להתנדף, באמצעות תהליך מיוחד של יבוש הגריין זיים משמר את התכונות של הכלורופיל. למרות שלא ברור כיצד הוא פועל, נטילה של כלורופיל יכול לעלות את מספר התאים האדומים ובכך גם לעלות את אספקת החמצן לגוף שלנו. מעניין גם לראות, שהמולקולה של הכלורופיל דומה מאוד במבנה שלה למולקולה של heme  האחראים על הובלת ההמוגלובין.
שאלה: מה עושה מנקה הרעלים וכיצד זה יכול להשפיע עלי?
ניקוי רעלים - מסנן  את הרעלים אשר נאגרו בתוך הגוף שלנו משחרר אותם לתוך הנוזלים שבגוף (דם, שתן, זעה ועוד). כאשר הרעלים יוצאים יש לשתות הרבה מים על מנת לשחרר את הרעלים. יכול להיות שתרגיש בגזים, פריחות על העור, דקירות ואף כיווץ שרירים, אשר הם כולם סימנים לכך שהגוף שלנו משחרר רעלים. אחרי 3-4 שבועות, המערכת אמורה להיות נקייה, העור והגוף צריכים להראות ולהרגיש נהדר.
שאלה: למה הגרין זיים כל כך ירוק?   
הירוק הוא מהכלורופיל. עשב השעורה מכיל את הכמות העשירה ביותר של כלורופיל טבעי מאשר בכל ירק ירוק אחר. למעשה, היא מכילה פי 66 יותר מאשר הכלורופיל אשר נמצא בתרד.
שאלה: מהם ה: phytochemicals ?
הם פשוט כימיקלים שתולים אשר נחשבים לחיוניים לבריאות. משייכים אותם למניעה/טיפול של לפחות 4 גורמים עיקריים למוות. סרטןסכרתבעיות לב ומתח. כמו כן עוזר ובמניעה של פגמים במערכת העצבית, אוסטיאופורוזיס, מעיים לא תקינים, וכן מספר של מצבים כרוניים.
שאלה: מהם היתרונות בלקיחת "עשב שעורה":
לקיחת המיצוי של "עשב השעורה" (greenzymes), משפרת ומועילה לשמירה על גוף בריא, מערכת חיסון תקינה, ומספק עלייה ברמת האנרגיה. "עשב השעורה" הוא צמח מיוחד ובעל השפעה אנטי-אוקסידנטית חזקה, המכיל יתרונות של אנזימים חיים, כולל SOD  , ויתרונות של פרופיל שלם של חומצות אמינו - אותן חומצות אמינו אשר הן למעשה הלבנים הבונים את החלבונים שלנו, שהם המרכיבים העיקריים של כל תא בגוף שלנו ונוזלי הגוף. החלבונים הנ"ל חיוניים להמשך בניית התאים, חידוש התאים, ויצור האנרגיה לה אנו זקוקים לחיים.
יתרון נוסף של עלי השעורה הירוקה היא בכך שהחלבונים הם polypeptides (חלבונים קטנים יותר) אשר הדם שלנו יכול לספוג אותם באופן ישיר, שם הם מקדמים את יצור המטבוליזם של התאים  (אותם שינויים כימיים להם אנו זקוקים לחיים). כיום, דיווחים על יתרונות הבריאות לגבי ירקות טריים מופיעים בחדשות כל שבוע. זאת משום שיש בירקות טריים הרבה מאוד חומרי מזון אשר מקדמים את הבריאות שלנו ואשר אי אפשר למצוא אותם בשום סוג אחר של מזון. הירקות הטריים מספקים לגוף שלנו את אותם חומרי תזונה לו הוא זקוק על מנת לתחזק את עצמו ולשמור על מטבוליזם תקין, לבנות רקמות בריאות ולשמור עלינו מרדיקלים חופשיים ורעלים אחרים.
מחקרים מראים שעלינו לצרוך יותר מחמש מנות של ירקות ופירות טריים בכל יום על מנת לשמור על בריאותינו. אנשים בעולמנו המתועש מוצאים שזו משימה קשה להם. לעומת זאת לקיחה יומית של גרין זיים היא נוחה ודרך יעילה על מנת לוודא שאכן אנו מקבלים את אותם חומרי תזונה חיוניים הנמצאים בירקות טריים.
גם אכילה קבועה של ירקות ופירות לא מספיקה היום לספק את אותם חומרי תזונה חיוניים בגלל הגידול המסחרי שלהם והשימוש במדבירים למיניהם. מדענים מאמינים שעדיין לא גילינו את כל מרכיבי הבריאות אשר נמצאים במזונות שלנו. עשבים כמו עשב השעורה נחשבים להיות המייסדים של שרשרת המזון ומכילים את אותם חומרי תזונה אשר כל כך חיוניים לשמירה על בריאות תקינה גם לחיות וגם לאדם.
שאלה: מדוע הבסיסיות כל כך חשובה לבריאות שלנו?
עשב שעורה יש לו השפעה בסיסית גבוהה מאוד, ובכך הוא שומר על היחס בין החומציות והבסיסיות בנוזלי הגוף שלנו. התאים שלנו לא מסוגלים לתפקד באופן תואם אם ה-PH  (אשר מאפיין את יחס החומציות והבסיסיות בגוף) אינו מאוזן. רוב המזונות המעובדים הם חומציים וכאשר אנו צורכים יותר מידי מהם, אנו מפרים את האיזון בין החומציות לבסיסיות של הגוף. העשב שעורה מכיל מינרלים כמו סודיום, קלציום, מגנזיום. אותם מינרלים בולמים את החומציות ויכולים לעזור לנו לשמור על איזון בריא בין שניהם.
לאחרונה, מחקרים חשפו עוד מספר יתרונות אפשריים של עשב השעורה. תכולה של hypocholesteromic, אנטי דלקתי, ונגד כיב קיבה. ואנטי אוקסידנט חדש (2"O-GIV ) בודד, אשר עפ"י הדווח יש לו פעילות אנטי אוקסידנטית השווה לפעילות של ויטמין E .
שאלה: מהם Flavonoids  ?
ל- Flavonoids תכולה של פי 2 "בטא קרוטן" מאשר במשקל שווה של גזר חי ופי 25 יותר מאשר בברוקלי חי. בטא קרוטן היינו אנטי אוקסידנט חשוב וידוע להגנה של התאים. הוא חשוב לבריאות הלב ויש המאמינים שיש לו סגולות נגד סרטן. מחקרים מצאו שעשב השעורה יש בו פעילות אנטי אוקסידנטית ואנטי דלקתית, חיזוק המערכת החיסונית, והשפעה על הורדת הכולסטרול.
שאלה: מהם "עשבים ירוקים"?
עשב השעורה הוא אחד מאותם עשבים ירוקים, הירק היחיד המסוגל לספק את תכולת התזונה לה אנו זקוקים מינקות ועד גיל מופלג. אגרונומים ממקמים את אותו עשב עתיק עוד לפני 7,000 לפני הספירה, כנראה ביבשות היבשות של דרום-מערב אסיה. במערב, העשב נודע ב- 2,800 לפני הספירה – בבלון. לפני שעשב הירוק יוצר את הגרעינים הוא בשלב העשבי, והעשב מכיל את אותם ויטמינים ומינרלים של העשב הירוק כהה של הירקות. כאשר קוצרים את העשב בעודו צעיר, הם שונים בתרכובת הכימית מאשר הבוגרים יותר. לדוגמא, עשב חיטה יש בו 32 גרם של חלבון על כל מאה גרם, כאשר קמח חיטה יש בו רק 13 גרם על כל 100 גרם. עשב חיטה יש בו בערך 23,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין A  לכל מאה גרם, כאשר בקמח חיטה אין בכלל ויטמין A . אנו יכולים לראות שהעשב הצעיר מציע לנו תזונה מרובה. עשב השעורה נחשב בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר. לאחר שבדק את העשבים הירוקים במשך זמן רב, Dr. Yoshihide Hagiwara יוצרו של הגריין זיים אומר: " היה ברור לי אז, שהעלים של העשב של הדגן מספק את הדבר הקרוב ביותר לאוכל המושלם שיש לכוכב שלנו להציע. בגלל  הטעם הערב לחך, תכולה תזונתית גבוה, ואפשרות גידול. עשב השעורה הוא הטוב ביותר מבין כולם.
מהן חומצות אמינו וחלבונים?
עשב השעורה מכיל חומצות האמינו הם אבני הבנייה של החלבונים שלנו. הן המרכיב העיקרי של כל תא בגוף שלנו ונוזלי גוף (מלבד שתן ומרה) והן הכרחיות להמשך הבניה של התאים, חידוש התאים, ויצור של אנרגיה לה אנו זקוקים.
יתרון נוסף של עשב השעורה הם החלבונים שהינם  תרכובת חומצות אמינו, חלבונים קטנים יותר אשר יש להם היכולת להיספג ישירות לדם, שם הם מקדמים את המטבוליזם של התא (אותם שינויים כימיים להם אנו זקוקים) ומאזנים את אותם גורמים המזיקים לבריאות שלנו.
לעשב השעורה השפעה גדולה מאוד על הבסיסיות שלנו, באשר הוא שומר על המאזן בין החומציות והבסיסיות בנוזלי הגוף שלנו. התאים שלנו לא יכולים לתפקד בצורה טובה אם מאזן ה- PH  (אשר מודד את היחס בין החומציות לבסיסיות) לא נמצא בתווך הנכון. רוב המזונות המעובדים הינם חומציים, וכאשר אנו צורכים מהם יותר מידי אנו מפירים את המאזן בין החומציות לבסיסיות.
עשב השעורה מכיל מינרלים כמו סודיום, אבץ, קלציום ומגנזיום. מינרלים אילו מונעים ושומרים על מאזן בריא של חומציות ובסיסיות. לאחרונה מחקרים חשפו עוד יתרונות רבים לעשב שעורה. כמו כן נמצא אנטי אוקסידנט חדש אשר יש לו השפעה על הגוף כמו של הוויטמין E . עשב השעורה על פי היסטוריונים, ידוע עוד מספרים קדומים. הוא מוזכר 37 פעם בתנ"ך.            
עשב השעורה הוא בעל דרגת חשיבות רביעית מתוך כל הדגנים. על פי האנציקלופדיה העולמית 1986, העולם מייצר בערך 8 ביליון גלונים בשנה. מבחינה תזונתית יש בו תכולה של כמעט 36 ויטמינים ומינרלים ועשיר במיוחד בוויטמין A,C,B1,B2,FOLIC ACID   וגם ב- B12 , קלציום, ברזל, אשלגן וכלורופיל. שלא כמו שאר הצמחים, עשב השעורה מספק את כל תשעת החומצות האמינות אשר הגוף שלנו לא יכול לייצר.
עשב שעורה הוא אנטי-אוקסידנט בעל עוצמה רבה ומאמינים שיש לו האפשרות לעזור לגוף להתגבר ולהרוג את  תאי הסרטן ולהתגבר על מחלות רבות כולל אקנה וכיב קיבה.
כיצד זה עובד
אנטי-אוקסידנט בשם alpha-tocopherol succinate  (חלבון אשר דומה לוויטמין E) עשוי להיות האחראי למניעה של גידולים סרטניים, על פי דר. אלן גולדשטיין, ראש המחלקה הביו-כימית  של אוניברסיטת ג'ורג וושינגטון לרפואה ומדעי הבריאות, אשר חקר את נושא עשב השעורה. למרות שהמכניזם שלו לא ידוע, אותו אלפא-טוקופורול  יש בו היכולת  לדכא מספר סוגים של סרטן, כולל לויקמיה, גידולים במוח, וסרטן בפרוסטאטה.
העדויות
בניסוי ראשון אותו ביצע דר. גולדשטיין בוושינגטון, הוא ועמיתים שלו, חשפו תאי סרטן לויקמיה לתמציות עשב שעורה מיובש, התמציות הרגו את כל התאים.
בניסוי שני מאוחר יותר, הם החליפו את התאים בתאים של גידולי מוח, תמציות עשב השעורה הפחיתו בין 30 עד 50 אחוז מהתאים הללו.
בניסוי שלישי, התמציות הצליחו לבלום את הגידול של שלושה סוגים של סרטן בפרוסטאטה בין 90 עד 100 אחוז הצלחה.
במחקר לא פורמאלי, בדק רופא עור יפני חולים עם בעיות עור שונות כגון מלנומה ועד אקזמה. חולים אשר השתמשו בעשב שעורה החלימו מהר יותר מאשר אילו שלא. הם גם הבחינו בשיפור בתאבון וביציאות.
ריפוי באמצעות עשב שעורה כולל בעיקר את הוצאת הרעלים. כאשר שותים את עשב השעורה הוא מהווה מקור של ויטמינים, מינרלים ואנזימים מין הצומח. יש האומרים שהוא התוכנית התזונתית של הטבע. עשב חיטה ועשב שעורה מכילים גם ויטמין B17 . מיץ העשב שעורה מיוצר מעלים צעירים של השעורה. העשב שעורה מכיל 16 ויטמינים, 23 מינרלים, 18 חומצות אמינו, ואין ספור אנזימים שימושיים. יש לו גם את השימושים לאיזון החומציות בגוף מכוון שהוא מכיל כמות גדולה של כלורופיל. אחת הבעיות הגדולות של אמריקה היום הוא בעיית העיכול. ישנם סיבות שונות לעיכול גרוע, אך שתי הסיבות העיקריות הם אי היכולת של הגוף שלנו לייצר מספיק אנזימים, וחוסר באנזימים מפרקים באוכל שאותו אנו אוכלים.
מהם האנזימים המעכלים?
מולקולות חלבון אורגניות אשר שוברים את יחידות המזון של החלבון, פחמימות ושומנים והופכים אותם לחלקיקים קטנים יותר אותם הגוף יכול לספוג ולהשתמש בהם לבניית רקמות, תאים ואברים.
מאין מגיעים האנזימים הללו?
את רוב האנזימים אנו מקבלים מהאוכל אותו אנו צורכים, כאשר חלק מהם מייצר הגוף שלנו בעצמו. למרבה הצער, בגלל דילול הקרקע, תרסיסים נגד עשבים ועוד, אנו לא מצליחים לספוג מספיק אנזימים אותם הגוף שלנו צריך.
בעיה נוספת היא עיבוד המודרני ושימור המזון, כמו הרתחה ופסטור, אשר הורסים את רוב האנזימים שהיו באוכל. אנזימים נהרסים גם על ידי חשיפה לאוויר, אור, צריכת אלכוהול, טמפרטורות גבוהות, קפאין, סיגריות, ותרופות מרשם. טפילים, מזהמים, קרינה אולטרה סגולה, ומים עם פלואור הורסים גם כן את האנזימים.
את האנזימים אנו משיגים מצמחים, או שהם מיוצרים בתוך הלבלב. אנזימים של הלבלב מבוססים על חיות ופועלים רק לזמן קצת. כאשר אותם אנזימים נלקחים עם אוכל הם יהרסו על ידי החומצות של הקיבה, לכן, אין להם את ההשפעה שיש לאנזימים המיוצרים באמצעות צמחים. אנזימים של הצמח יעילים הרבה יותר מכוון שהם מתחילים להתפרק בפה, הם לא נהרסים על ידי חומצות הקיבה, והם מתפקדים בסביבה חומצית ובסיסית גם כן.
כאשר אנו מתבגרים הגוף שלנו מאבד את  היכולת שלו לייצר בעצמו את האנזימים, לכן אנו צריכים לכלול אותם בתוך הדיאטה שלנו. ישנם רק שני דרכים להשיג את זה. אחת באמצעות אכילה של אוכל אורגאני לא מבושל, והאחרת בתוספי אנזימים. יש לדאוג לכך שאנו נצרוך מספיק אנזימים, מכוון שמחסור בהם יכול לגרום לכמה תופעות בגוף שלנו.
להלן כמה תופעות מהנפוצות יותר; אפשר לפתח נפיחות, מחושים, דלקת המעי הגס, שלשול, עצירות, אקזמות, מחושי לב, קשיי עיכול, פסוריאזיס ועוד. רמות נמוכות של אנזימים יכול לגרום למעי רעיל מכוון שאוכל לא מעוכל יכול לתסוס ולגרום להיווצרות רעלים. מוצרי הלוואי של אותם רעלים יכולים להיספג דרך מערכת העיכול ולהגיע אל מערכת הדם וכאשר אותם רעלים חודרים אל מערכת הדם הם מגיעים לכל התאים בגוף.
כאשר מצב זה קורה, כל מיני דברים לא נעימים מתחילים להתפתח, כמו לדוגמא מחלת הסרטן. עד נקודה זו דנו רק באנזימים של מערכת העיכול, אבל ישנו סוג נוסף של אנזים שכדי לדבר עליו בקצרה והוא האנזים המטבולי.
האנזים המטבולי הוא כמו תחליף של חלבון אשר פועל כזרז בכל הפעולות המטבוליות בגוף. במילים אחרות, האנזים המטבולי הוא הפועל בתוך הגוף שלך אשר מאפשר למינרלים, לויטמינים ולחלבונים לעשות את עבודתם. האנזים המטבולי הוא כוח העבודה של הגוף שלך, והוא האחראי לפירוק ובניה בגוף שלך.כאשר אתה אוכל אוכל מבושל, אוכל מהיר או מעובד, הגוף שלך זקוק לכל עזרה שהוא יכול לקבל. אין בכלל אנזימים בכל סוגי המזון הללו, וללא האנזימים לא תהיה מסוגל לעכל את חומרי התזונה שנמצאים במזון.
האנזימים מאוד בררניים וכל אנזים יכול לעשות רק תפקיד אחד. כלומר, אם יש מחסור באנזים מסוים, אנזים אחר בגוף לא יכול למלא את התפקיד של החסר. דבר אשר יכולה להיות לו השפעה מאוד רצינית על הגוף. על פי הנאמר, לאנזימים תפקיד חשוב מאוד בדיאטה שלנו. כמה הם חשובים? הם הפועלים הנחוצים ביותר בגוף שלנו. הם מזרזי הוויטמינים והמינרלים לעשות את עבודתם בגוף שלנו. הם אחראים לכל התפקודים המטבוליים. הם אחראים לחיים עצמם. וויטמין C  וויטמין E  ידועים בתפקידם החשוב כאנטי-אוקסידנט ונטרול הרדיקלים החופשיים.
עלה אנטי-אוקסידנט חשוב לא פחות בשם (GIV-O-2), שהוא עלה מתוך עשב השעורה. למרות שהוא נמצא בצמחים אחרים גם כן, בעשב השעורה הוא נמצא בשפע ובעל זמינות. ניסיון הוכיח שהוא יעיל יותר פי 3 מאשר הוויטמין C  כאנטי-אוקסידנט ובמיוחד משפיע כאנטי-אוקסידנט במערכת הדם, ומתחזק כאשר הוא משולב בוויטמין C. הוא יכול להוות גם תוספת למאכלים שלנו כאשר הוא מגן עליהם בפני מתקפת רדיקלים חופשיים, כמו לדוגמא כאשר מוסיפים אותו לבירה אשר נמצאת בטמפרטורת החדר. למרות שעדיין אין מספיק מחקרים בנושא, הניסיונות המעטים כבר מראים עד כמה הוא יעיל ואפשרי לקבל אותו באמצעות עשב השעורה.
כיצד עובד הגריין זיים ?
הגריין זיים(greenzymes) מכיל  מרכיבים אשר משייכים אותם לחיזוק המערכת החיסונית, על מנת למנוע מחלות. אותם מרכיבים גם עוזרים ומקדמים את הוצאת הרעלים מהגוף שלנו, שיפור המראה, גמישות העור, חידוש הנעורים ומניעת קמטים. מרכיבי הגרין זיים גם משויכים לוויסות ה-PH , שיפור המערכת המטבולית ושמירה על משקל תקין.
מה יש בתוך הגריין זיים?
בצורה מרוכזת, מכיל הגריין זיים אספקה מושלמת של כל הוויטמינים והמינרלים, האנטי-אוקסידנטים, חומצות האמינו, חלבונים ואנזימים. מרכיבים אלו עושים ביחד את מה ששום מזון אחר לא יכול לעשות.
במה שונה הגריין זיים של ניקן?
הגריין זיים הוא יותר מאשר עשב שעורה. Dr. Yoshihide Hagiwara  חקר והצליח לזהות את התרכובת האופטימאלית של תזונה, ויטמינים ומינרלים אשר חיוניים לבריאות טובה. אותם מרכיבים נמצאים בפורמולה של הגריין זיים: מיץ עשב שעורה צעירה, תמציות של KOMBU ,  תמציות של זרעים של עשב שעורה , malt dextrin and galactomannan , guar gum and cyamopsis tetragonolobus.
להלן מספר כיוונים מלהיבים של יתרונות הגרין זיים - אוכל המושלם:
*   מעלה את רמת האנרגיה, העמידה, וממריץ נעורים.
*   מיקוד ובהירות המחשבה, שיפור של דיכאונות קלים.
*   מוריד את החשק "לאוכל זבל" וגם מוריד את כמות צריכת האוכל.
*   משפר את ריח הפה והגוף.
*   החלמה מהירה יותר מפציעות ודלקות.
*   מעלה את עמידת הגוף בפני אלכוהול. מצמצם את השפעות השתיה.
*   שיפור של אלרגיות  של האף, של אסטמה ואמפיזמה.
*   שיפור מראה השער, העור והציפורניים.
*   שיפור של  דלקת האמתחת, הגיד ודלקת פרקים.
*   משתן, מוריד לחץ דם.
*   הקלה בחוסר נוחות הנגרמת בגלל דלקת קיבה, כיב קיבה ודלקת הלבלב.
*   משפר עיכול ויציאות.(רצוי להוסיף נוזלים)
*   שיפור של בעיות חניכיים
*   שיפור סוכרתיים ותת-סוכר בדם.
*   מפחית את תופעות הלוואי של גיל המעבר וקדם וויסתי.
*   מפחית את השפעות הרעלים של כימותרפיה.
*   הבחנות הראו שעשב השעורה בולם את גדילת תאי הסרטן.
*   בעל השפעה  אלקלית גבוהה מאוד
*   תומך במערכת לב וכלי דם תקינה.

ד"ר הגיוורה התייחס לגריין זים "כנשק בעל עוצמה רבה. אין זה נשק אטומי או ביולוגי, אלא כזה אשר מקדם את הבריאות שלנו, האהבה, השלום והשגשוג, אנו יכולים להשיג מטרה זו באמצעות תוסף מזון. לא תרופה מלאכותית, גם לא מוצרים של המדע המודרני, אלא מזון טבעי! החלום שלי הוא להפיק תועלת מהגריין זיים של ניקן כדי להבריא את החברה הכל כך לא בריאה שלנו. גריין זיים הוא לא רק אוכל בטוח ובריא אלא גם נשק בעל עוצמה. העוצמה של מיץ עשב השעורה  היא בכך שתהיה לו השפעה מרחיקת לכת בטיפוח הגוף והנפש, וכתוצאה מכך  נפיק חברה בריאה יותר"!!!



[1]המאמר מתוך אתר מתורגם מאנגלית:    http://provenmedias.com/Proven_Nikken   




רכיבים :   אבקת מיץ עשב שעורה אורגני,
                    מלטודקסטרין אורגני
                    פוליסכריד גלקטומנאן אורגני
                    גומי גואר (cyamopsis tetraorganolubus)
                    אבקת מיצוי זרעי שעורה אורגניים
                    תמצית אצת קומבו אורגנית (laminaria japonica)


אופן השימוש:  ערבב כפית אחת (3 גרם) של המוצר בכוס מים קרים או משקה קר. 
                                אין לערבב עם נוזלים חמים.


תכולה  : 150 גר'   50 מנות

כשרות  :  kosher dairy כשר חלבי
אורגני  :  usda organic